Gastgezin

Gastgezin

De rol van het gastgezin is cruciaal in het socialisatieproces van onze pups.


Het gastgezin vangt de pup op en begeleidt hem tijdens zijn eerste indrukken.

Als deel van het gezin zal de pup het reilen, zeilen en chaos van een huishouden  leren kennen en leren om hiermee om te gaan.


Na ongeveer anderhalf jaar is de jonge hond, dankzij de opvoeding van het gastgezin, uitgegroeid tot een stabiele en sociale hond.


Met een rugzak vol positieve ervaringen kan zijn training beginnen bij ons op de hondenboot.

Rol van het gastgezin

Gastgezin worden...

Wij zijn regelmatig op zoek naar gastgezinnen die een pup in huis willen nemen en deze opvoeden totdat hij/zij +- 1,5 jaar oud is.

 

Het is een uitdaging maar het gezin dat bereid is om de nodige tijd en moeite te investeren, krijgt hier veel voor terug:

 

  • Een ontzettend lieve huisgenoot die leven in de brouwerij brengt.

 

  • Een waardevolle leerperiode voor zowel kinderen als volwassenen die leren omgaan met verantwoordelijkheid en het zorgen voor een dier.

 

  • De voldoening dat je als gastgezin een waardevolle inspanning hebt geleverd in het leven van een persoon met een fysieke of psychische beperking. Dit besef kan de pijn wat verzachten na het onvermijdelijke afscheid.

 

De rol van het gastgezin is cruciaal in het socialisatieproces van onze pups en jonge honden. Het gastgezin is de eerste schakel in het de training van een assistentiehond en heeft dus een grote verantwoordlijkheid.

 

Als gastgezin zorg je voor een uitgebreid socialisatieproces waarbij de pup in aanraking komt met een verscheidenheid aan prikkels.

Daarnaast volg je onze lessen om de puppy basiscommando's aan te leren. Je staat er dus niet alleen voor! Wij zorgen ervoor dat je de nodige tips en tools krijgt om de pup de juiste begeleiding te geven.

 

Als gastgezin krijg je geen vergoeding voor het verzorgen van de puppy maar de Hondenboot neemt alle kosten op zich. Dit houdt in: voeding, sterilisatie/castratie, inentingen, eventueel medische kosten, materiaal, …

 

Heb je het besproken met de rest van het gezin en is iedereen 120% aan boord of wil je je  informeren, contacteer dan onze hoofdcoördinator Agnes van de Perre (admin@hondenboot.be , 0495 20 00 60).

 

Zij overloopt met jou de vereisten en bezorgt de nodige informatie.

 

De procedure van de aanvraag tot gastgezin verloopt als volgt:

 

  • Intakeformulier waarin we de gezinssituatie en levensstijl in kaart brengen


 

  • Uitnodiging voor een informatiemoment en kennismakingsgesprek


 

  • Kom je in aanmerking, dan plannen we een huisbezoek in

 

  • We bekijken dan samen of je leef-en woonsituatie aansluit bij de noden van een puppy

 

  • Gesprek met de andere gezinsleden


 

  • Eventuele kennismaking met je huisdieren


 

Af en toe gebeurt het dat een puppy door onvoorziene omstandigheden bij ons terugkeert. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een drastische wijziging in de leefsituatie van het gastgezin waardoor de zorg voor een puppy te zwaar wordt. Ook voor deze pups en pubers zoeken we uiteraard een nieuw gastgezin waarvoor je je kan aanmelden.

 

info@hondenboot.be

Asiadok Oostkaai 29 D,

2030 Antwerpen

0496 45 86 39

CONTACEER ONS

© Copyright. All Rights Reserved.

HONDENBOOT ANTWERPEN VZW


BTW BE0827843233

BANK BE30 3630 7549 2211


Neem zeker ook een kijkje op onze facebookpagina !

OPENINGSUREN


Maandag - vrijdag: 08.00 to 18.00

Zaterdag - Zondag: enkel op afspraak