Over ons

Over ons


  • Onze missie is om competente assistentiehonden te trainen en deze te koppelen aan de juiste persoon. We streven ernaar om dit proces zo aangenaam en persoonlijk mogelijk te maken.

 

  • In 2010 werd de vzw De Antwerpse Hulphonden opgericht. De naamsverandering naar de Hondenboot Antwerpen gebeurde in 2018.


  • Onze locatie is uniek in zijn soort. De trainingschool, kantoor en kennels zijn namelijk allemaal gehuisvest op een boot.  • We zitten in de aanvraagprocedure van de Cel Machtiging voor Assistentiehondenscholen (CELMA). De laatste aanvraag dateert van januari 2022, er is hierop tot op heden geen reactie ontvangen.

Ons team

Agnes van De Perre

(Hoofdcoördinator-en hondentrainer)


Nadat haar man Dirk blind werd door een erfelijke ziekte, zochten ze een blindengeleidehond. Hun zoektocht leidde hen uiteindelijk naar Nederland na jaren op wachtlijsten te staan.


Ze besloten samen om de hondenboot op te richten om zo anderen te helpen aan een assistentiehond. Om dit doel te bereiken volgde Agnes les bij de bekende dierenpsycholoog Geert De Bolster.

Ze studeerde daar succesvol af als hondeninstructeur-en gedragstrainster.


Bijscholing vindt ze belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op vlak van hondenafrichting en het begeleiden van mensen met een psychische en/of fysieke beperking.Wim

(Assistent hondentrainer en hoofd technische dienst)Sonja

(Hoofd vrijwilligers en eventmedewerker)