Geschiedenis Hondenboot

Geschiedenis

Hoe het allemaal begon...

De oprichters van Hondenboot vzw, Dirk Comijs en Agnes Van de Perre, vormen al jarenlang een sterk koppel. Helaas sloeg in 2000 het noodlot toe, wanneer Dirk de diagnose kreeg dat hij leidde aan Lebers opticusatrofie. Hierdoor verminderde zijn zicht dag op dag en uiteindelijk werd hij blind. Zijn geliefkoosde carrière als havenmeester viel door deze aandoening in het water. 


Om haar man zo goed mogelijk bij te staan, ging Agnes onmiddellijk op zoek naar hulp. In hun zoektocht naar de juiste bijstand bleek al gauw dat het enorm moeilijk was een blindengeleidehond te vinden. Alle hondenscholen hadden namelijk een ellenlange wachtlijst.


Het koppel bleef gelukkig niet bij de pakken zitten en besloot om elders een oplossing te vinden. In Nederland was de hulp toegankelijker. Daar haalden Dirk en Agnes hun inspiratie vandaan om mensen met eenzelfde verhaal sneller een oplossing te bieden. Ze besloten om het heft in eigen handen te nemen en viervoeters te trainen tot uitstekende assistentiehonden. Zo ontstond hun eigen project, vzw Hondenboot.