Steun ons

Steun ons

Wist je dat...

De kost van een assistentiehond gemiddeld tussen

€ 15.000 en

€ 25.000 ligt

Wij elk jaar gemiddeld

4 honden opleiden tot assistentiehond

Een volledige opleiding ongeveer

2 jaar duurt

Met jouw steun kunnen we meer mensen helpen om zelfredzaam door het leven te gaan.

Onderzoek heeft aangetoond dat assistentiehonden de levenskwaliteit van mensen met een visuele of mentale beperking aanzienlijk verbeteren. Deze viervoeters zorgen namelijk voor een dagelijkse routine, wat veel stabiliteit biedt. Daarnaast stimuleren ze de mobiliteit en de actieve participatie in het publieke leven. Door een perfecte match tussen de assistentiehond en het baasje weet het duo zich te navigeren in onze maatschappij. Met jouw steun kan jij de taken van hulpverleners, mantelzorgers en naasten verlichten.

Je kan ons op verschillende manieren een pootje helpen:

Wil je ons graag financieel bijstaan? Dan zijn er verschillende opties mogelijk. Je kan kiezen uit: 

  • Peter/meter worden van een pup
  • Vrije donatie geven
  • Financiële steun bieden als bedrijf
  • Schenking plaatsen 


Zelfs het kleinste bedrag kan een verschil maken. Met jouw steun kunnen wij de training en de verzorging van toekomstige assistentiehonden verzekeren.


De inzet, het enthousiasme en de dierenliefde van ons vrijwilligersteam vormen het kloppend hart van onze vzw. We zoeken daarom ook altijd naar extra helpende handen die mee het verschil kunnen maken. Heb je interesse? Laat het ons zeker weten! Samen met jou bekijken we de mogelijkheden.


Alles begint bij de gastgezinnen, die zich ontfermen over de pup tot hij oud genoeg is om door te stromen naar de volgende stap.  Ze zorgen voor de socialisatie, stabiliteit en basisopvoeding. Enkel zo kan een pup klaargestoomd worden voor de verantwoordelijkheid die hem te wachten staat. 

Of koop ons voorleesboek voor kinderen 

Kom op, Molletje! Je kan het

Hilde Schuurmans

Prijs: 15 euro

Molletje is blind maar gelukkig heeft hij Doggie, zijn hulphond.


Het is een ontroerend verhaal over hoe het kan zijn als je blind of slechtziend bent. Dit verhaal gaat over onzekerheid, hoe je die kunt overwinnen en hoe je opnieuw kunt geloven in jezelf.

Enkel te koop op onze boot!